reteta capsuni invelite in ciocolata

Rețetă Căpșuni în ciocolată

Căpșunile acoperite cu ciocolată neagră nu sunt doar pentru Ziua Îndrăgostiților! Este un desert frumos, elegant și surprinzător de ușor de făcut. Căpșunile acoperite cu ciocolată, un deliciu rafinat.

Cutie Căpșuni în Ciocolată Paște Tradițional

Căpșunile și ciocolata sunt o combinație clasică (căpșunile sunt atât de bune când sunt înmuiate în fondue de ciocolată neagră), dar sunt mereu un desert de care nu te poți satura, ba mai mult, iți dorești să repeți experianța curând.

O altă combinație la fel de potrivită este ciocolata și portocalele sau ciocolata și untul de arahide.

Având în vedere că este un desert atât de elegant, căpșunile acoperite cu ciocolată neagră sunt ușor de făcut. Sunt mai ușor de făcut, de exemplu, decât înghețata de căpșuni de casă sau căpșunile umplute cu cremă de brânză. De fapt, sunt unul dintre deserturile keto pe care le puteți gusta cel mai des.

INGREDIENTELE DE CARE AVEȚI NEVOIE PENTRU A REUȘI ACEASTĂ:

Veți avea nevoie doar de trei ingrediente pentru a face acest desert delicios:

Căpșuni proaspete: Încercați să Alegeți căpșuni de dimensiuni medii, care nu sunt prea coapte și au o culoare roșu intens. Nu pe cele palizi care nu au aromă. 

Cipsuri de ciocolată neagră, cu lapte sau albă: cu cât alegi varianta mai amăruie, cu atât mai bine sau poți alege varianta de tabletă de ciocolată.

ATENȚIE! Ciocolata de menaj nu este cea veritabilă și nici nu are un gust grozav. De asemenea, nici ciocolata cu diverse arome și umpluturi nu este bună pentru așa ceva.

Recomand varianta de tableta de la Nestle, Noir sau Blanc.

Ulei de avocado: Acest ulei cu gust neutru ajută la strălucirea stratului de ciocolată și îl împiedică să fie prea fragil pe măsură ce se întărește.

CUM SĂ SE FAC CĂPȘUNILE ÎNVELITE ȘI DICHISITE  ÎN CIOCOLATĂ:

Este foarte ușor. Iată  instrucțiunile detaliate și pașii de bază:

Chipsurile de ciocolată  sau bucațele de tableta le așezați într-un bol în cuptorul cu microunde.

Prima tură maxim 1 min la temperatura medie. Chiar dacă nu se topește din prima, trebuie amestecate, altfel riscați să ardeți ciocolata.

Se amestecă uleiul de avocado în ciocolata topită și se încorporează.

Scufundați fiecare căpșună în amestecul de ciocolată topită, ținând căpșuna de partea verde.

Așezați-le pe o hârtie de copt.

Peste ele puteți pune ca decor bucați de nuci, fistic, biscuiti pisați sau orice altceva vă inspiră în această combinație. Vă puteți inspira din produsele prezente în shop-ul nostru.

Răciți căpșunile înainte de servire, pentru a permite ciocolatei să se întărească frumos.

CE TIP DE CIOCOLATĂ FOLOSIȚI?

Puteți folosi orice ciocolată – neagră, lapte sau albă. Dar dacă le faceți cu ciocolată neagră, este probabil la fel de bun ca un desert divin. Noi folosim chipsuri de ciocolată neagră belgiană. Cel mai bine este să folosiți ciocolată specială de gătit pentru că se topește ușor și bine, fie ea chipsuri sau tabletă.

TOPIȚI CIOCOLATA ÎN CUPTORUL CU MICROUNDE.

Când faceți această rețetă, este cel mai ușor să topiți ciocolata la cuptorul cu microunde. Pur și simplu puneți castronul la cuptor cu microunde în trepte de 30-60 de secunde și amestecați după fiecare sesiune de microunde.

Chipsurile de ciocolată nu se vor topi complet după prima sesiune. Dar nu mai folosiți cuptorul cu microunde înainte de a amesteca pentru că s-ar putea să ardeți ciocolata. Amestecați doar ciocolata până se topește complet, fara a adăga uleiul de avocado.

DE CE ADĂUGAȚI ULEI ÎN CIOCOLATA TOPITĂ?

Motivul amestecării uleiului în ciocolată este să o facă mai strălucitoare și mai frumoasă. Și, de asemenea, pentru a o face puțin mai fragilă atunci când se întărește.

În acest fel, nu se va sparge – ci se va topi mai degrabă – pe măsură ce mușcați căpșunile acoperite cu ciocolată. Folosesc ulei de avocado pentru că are o aromă neutră, dar de asemea poți folosi uleiul de cocos topit.

 

MAI MARE NU ESTE MEREU MAI BUNĂ.

Preferăm să folosim căpșuni de dimensiuni medii atunci când fac această rețetă. Cele cu adevărat mari pot părea impresionante, dar deseori nu sunt foarte gustoase și se mușcă greu din ele. Interiorul lor poate fi alb, sec și apos.

De asemenea recomandăm ca fiecare căpșună să fie spalată sub jet de apă rece. Chiar dacă par curate aceste fructe sunt stropite și este obligatoriu acest pas. După ce le-ați spalat, le așezați pe hartie de bucătărie și le puteți înveli în ciocolată doar dacă sunt uscate bine.

DECORUL SUPLIMENTAR ESTE OPȚIONAL.

Menținem această rețetă cu adevărat ușoară prin simpla scufundare a căpșunilor în ciocolată. Ați putea, în timp ce ciocolata este încă  moale și caldă, să o stropiți cu toppinguri, cum ar fi nucă de cocos mărunțită neîndulcită, bucăți de fistic sau nuci tocate mărunt.

Eu aleg de fiecare dată fisticul, nucile pecan și alunele de pădure pentru că sunt o combinație extraordinară. 

Acum că aveți o parte din secretele căpșunilor învelite în ciocolată belgiană, vă urez spor la treabă și aștept să văd și rezultate. 

Dacă ți-am făcut poftă și totuși timpul nu îți permite, atunci te aștept în shop-ul nostru unde ai o mulțime de variante

Comanda acum!